”Kleuren en vormen die zijn ontstaan door de mensheid zijn een weergave van de geest…..

Als klein meisje was Ingrid Post altijd al druk in de weer met continue veranderen van interieurs, zowel van haar eigen kamertje tot die van haar vriendinnetjes. Ik kan het me nog goed heugen dat de mijne ook grondig werd omgetoverd tot een waar paleisje zonder dat er nieuwe spullen aan te pas kwamen. Stofjes werden gerecycled en meubeltjes een kregen een andere kleur. Dat Ingrid daar wat in haar verdere leven wat mee ging doen was toen al duidelijk, ik denk dat we zes jaar waren.

Inmiddels zijn wij in ” later” beland en heeft Ingrid haar passie van toen omgezet in een professionele bezigheid van nu. Zo zet zij in samenwerking met haar klanten complete interieurs neer waar ook kleur een voorname factor in speelt.

Die kleuren zien we ook terug in haar prachtige kunst, zij laat zich graag inspireren door haar mooie stoffen collectie’s de imposante natuur waar Zeeland om bekent staat en de materialen die ze verwerkt in haar kunst. Kunst is een meubelstuk aan de muur, de muur krijgt een extra dimensie en zegt iets over de bewoners, net zoals het soort boeken wat er in de boekenkast staat- aldus Ingrid.

Ingrid houdt zowel van figuratief als abstract, van heldere kleuren of juist authentieke afgezwakte tinten, zolang ze iemand ermee in vervoering kan brengen dan is haar werk gelukt….”

Geschreven door mijn jeugd vriendinnetje Annemarie Spanjers.